Welkom Rodrie en Robé!

Robé BV en Rodrie Ventilatietechniek BV maken vanaf heden deel uit van de Interduct Groep

Al ruim 25 jaar is Robé een begrip in de wereld van ventilatie. In de beginjaren maakte het Haelense bedrijf van Huub Roost voornamelijk matrijzen voor korrelpersen die gebruikt werden voor de verwerking van veevoer.

Met zijn ervaring als machinebouwer begon Huub Roost in het midden van de jaren ’90 machines te bouwen om onderdelen voor de ventilatiebranche op te produceren. Interduct bedrijf Bemar en buurman van Robé was één van de eerste klanten. Samen met zijn vrouw en zoon Frank bouwde Huub zijn bedrijf in de jaren daarna uit tot een toonaangevende en moderne producent van schoorstenen en onderdelen voor de ventilatiebranche.

In 2002 wordt een klant van Robé – Caris Ventilatie Techniek – overgenomen en omgedoopt tot Rodrie Ventilatietechniek. In de jaren die volgden is Rodrie uitgegroeid tot een belangrijke installateur op het gebied van ventilatie voor met name de woningbouw.

Robé en Rodrie opereren vanuit vanuit één locatie in Haelen. Door de intensieve samenwerking tussen de twee bedrijven kunnen zij profiteren van de voordelen van het hebben van zowel productie als installatie van ventilatieproducten.

Vanwaar deze uitbreiding binnen de Interduct familie?

Frank Roost, samen met zijn vader Huub eigenaar van beide ondernemingen: “Mijn vader is nu 72 en ik ben meer een engineer dan een manager. Dat zet je toch aan het denken”. “Continuïteit voor de bedrijven en dan vooral voor de mensen stond centraal bij het vinden van een partner die de bedrijven kon voortzetten. Wij beschouwen de mensen als familie” zegt Huub. “En wij waren op zoek naar een partij die onze waarden deelt. De gesprekken met Interduct verliepen heel plezierig”, vult Frank aan.

Huub: “Veel bedrijven van Interduct zijn ook klant bij Robé en wij kopen ook weer producten van hen. Wat dat betreft is er niet veel veranderd sinds Bemar in 1993 klant werd van Robé”, lacht hij. Frank: “Nee het voelt als heel natuurlijk. Wij zitten ook op een steenworp afstand van elkaar. Letterlijk en figuurlijk spreken we dezelfde taal.” besluiten zij in koor.

Frank Huis, directeur Interduct Groep: “Ik ben ontzettend trots dat het gelukt is deze twee prachtige bedrijven aan de Interduct familie toe te voegen. Robé en Rodrie hebben een cultuur waar veel aandacht uit is gegaan naar de mensen, ook in tijden dat het wel eens lastig was in de bouw- en installatiewereld. In de gesprekken met de nieuwe collega’s heb ik veel terug gezien van onze eigen Interduct waarden ‘vertrouwen, respect, autonomie, ontwikkeling en samenwerking’. Voor ons is de ‘fit’ met de cultuur van een bedrijf misschien wel de belangrijkste overweging om een overname te doen. Dat voelt hier heel goed. Ook qua dienstverlening is Rodrie vooral een versterking van onze marktpositie en Robé een zeer welkome aanvulling van onze bestaande eigen producten. Wij prijzen ons ook gelukkig met het feit dat Frank Roost als nieuwe collega zal aanblijven in de rol waar hij zich het prettigst voelt, die van engineer van processen en producten”.

Interduct Groep

Interduct Groep bestaat in 2019 maar liefst 35 jaar en is dé specialist op het gebied van ventilatie. De negen Interduct bedrijven in Nederland en België, ontwerpen, installeren en onderhouden ventilatiesystemen. Ook beschikt Interduct over eigen productiefaciliteiten en verhandelen wij onderdelen voor ventilatiesystemen. Iedere dag bouwen de ruim 130 collega’s van Interduct aan een duurzaam gezond en comfortabel binnenklimaat voor iedereen.

Meer weten?

Op donderdag 14 februari 2019 zijn zowel de medewerkers van Robé en Rodrie als de medewerkers van Interduct ingelicht. Op 28 februari jl. zijn de aandelen overgenomen van de heren Roost. Meer weten over deze bedrijven? Neem gerust een kijkje op www.rodrie.nl en www.robe-ventilatie.nl.

Binnenkort zullen de collega’s van Robé en Rodrie uitgenodigd worden voor een kennismakingslunch om zo de mensen achter de Interduct Groep te leren kennen.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact op:

(0) 88 134 30 00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×