Klaverhof – Alphen aan den Rijn

Op 20 september 2020 is ComfortServices begonnen aan het project ’85 terraswoningen Klaverhof’ in Alphen aan den Rijn. Doelstelling was om de huidige centrale warmte opwekkingsinstallatie te verduurzamen naar energie label B. Voor het verwarmen en leveren van warm tapwater van de appartementen wordt in de basis één gasmotorwarmtepomp ingezet met een totaal vermogen van circa 157 kW. BAM Energy Systems heeft een Reducer (gasmotorwarmtepomp) geleverd ter grootte van een zeecontainer en bovenop de dak geplaatst.

Deze gasmotorwarmtepomp wordt aangesloten op de ventilatie vanuit de bestaande appartementen uit de twee gebouwdelen met 5 en 7 bouwlagen, zodat de warmte uit deze ventilatielucht op nuttige wijze ingezet kan worden. In de unit bevindt zich een grote WTW en een CV installatie die de bewoners van warm tap water voorziet. 

De nieuwe ventilatiekanalen zijn bovendeks geplaatst en zijn allemaal geïsoleerd om de warmteterugwinning zo efficiënt mogelijk terug te maken. De appartementen worden per stand ingeregeld op de hoeveelheid lucht per m3/h en de hoeveelheid druk. Samen met de BAM, Bes en Vesteda heeft ComfortServices dit mooie eindresultaat mogen leveren.

Project informatie

Terug naar overzicht

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact op:

(0) 88 134 30 00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×