Grotius – Den Haag

In opdracht van J.P. van Eesteren en BESIX is Bemar in 2019 gestart met het uitwerken van de ventilatietechnische installaties voor project Grotius in Den Haag. Project Grotius wordt ontwikkeld door Provast en omvat twee woontorens met 655 huurappartementen, commerciële ruimten en ondergrondse parkeergarage. De torens zijn met een hoogte van maar liefst 120 en 100 meter prominent aanwezig in het centrum van Den Haag. 

De bouw is in februari 2019 gestart en de oplevering is medio 2022. Vanaf die tijd is Bemar bezig met het uitwerken van de installaties in BIM. Het proces van ontwerpen en tekenen loopt tot op heden nog steeds voor de verdiepingen die nog niet gestort zijn.

Bemar ontwerpt het kanalenwerk voor zowel de woningen als voor de algemene- en commerciële ruimte. Zij verzorgen de montage van de instortkanalen, de stijgkanalen naar het dak, de opbouwkanalen in zowel de woningen als de algemene- en commerciële ruimte en de af montage van de woningen die allemaal worden voorzien van WTW-units van Zehnder.

Voor dit project heeft Bemar de montage in handen gegeven van V&W Montage die op hun beurt een aantal zelfstandige ventilatiemonteurs inhuren. Het isoleren van de kanalen is uitbesteed aan Iso-Air Isolatie en Montage bedrijf uit Oss. Het 3D tekenwerk wordt verzorgd door Broomsfield BIM Management Coördinaten Modelling. 

Project informatie

Terug naar overzicht

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact op:

(0) 88 134 30 00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×