Raf zijn stage bij Interduct

Ieder jaar hebben wij meerdere stagiaires die wij plaatsen binnen onze bedrijven. Stagiaires van verschillende niveau’s én verschillende opleidingen. Wij proberen onze stagiaires de meest leuke en leerzame periode tijdens hun schoolcarrière te bieden. Maar hoe ervaart een stagiair zijn of haar stage bij Interduct? Wij vroegen het aan één van onze huidige stagiaires Raf Coolen, student Logistics Management aan de Fontys Hogeschool in Venlo.

Wij kennen je nu al even, maar kun je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Raf Coolen. Ik ben student Logistics Management op de Fontys Hogeschool in Venlo. Van februari tot en met juni ben ik werkzaam als stagiair bij Interduct. Tijdens mijn stageperiode houd ik mij bezig met een afstudeeronderzoek naar de verbeterpunten van de logistieke samenwerking tussen de bedrijven binnen Interduct. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sport (strength and conditioning) en dit doe ik gemiddeld vijf a zes keer per week met veel plezier.

Hoe ben je bij Interduct terecht gekomen?

Ik ben bij Interduct terechtgekomen via één van de werknemers. Hij vertelde mij dat Interduct wellicht hulp kon gebruiken met een bepaalde opdracht en dat een stagiair daar uitkomst in kon bieden. Hij heeft mij vervolgens in contact gebracht met de juiste mensen om kennis te kunnen maken. Vervolgens ben ik uitgenodigd voor een gesprek dat ik persoonlijk als erg prettig ervaren heb. Gelukkig was dat wederzijds, en heeft het niet lang geduurd voordat ik aan mijn stage kon beginnen.

Wat houdt jouw stage precies in?

Vanuit mijn opleiding heb ik de afstudeeropdracht gekregen om onderzoek te doen naar een logistiek vraagstuk bij een bedrijf. Bij Interduct kijk ik naar het logistieke proces binnen de gehele Interduct Groep. Dit breng ik zo duidelijk mogelijk in kaart en vervolgens kijk ik naar de verbetermogelijkheden. Het doel is een efficiëntere samenwerking tussen de  verschillende BV’s binnen de Interduct Groep.

Wat vind je tot nu toe van jouw stage?

Vanaf het begin heb ik het idee dat ik op een plek zit waarbij ik mezelf kan zijn. De medewerkers zijn allemaal erg open en dit zorgt ervoor dat ik een hele leuke stage heb. Wanneer ik een vraag heb staat iedereen direct voor mij klaar om deze te beantwoorden. Dit geldt voor alle bedrijven binnen de Interduct Groep, wat ik erg prettig vind.

Mijn afstudeeropdracht is uitdagend omdat je te maken hebt met verschillende bedrijven. Dit geeft een extra dimensie aan mijn opdracht en zorgt ervoor dat ik iedere dag weer nieuwe informatie opdoe over de interne situatie.

Zijn er bepaalde zaken die jou opgevallen zijn gedurende jouw stage?

Wat ik vooral gemerkt heb is de passie die de werknemers hebben voor het vak. Ik vind het mooi om te zien hoe zij zich inzetten voor hun werk en er ook graag extra uren in steken. Ik heb voorheen bij verschillende bedrijven een kijkje genomen, en het is mij echt opgevallen dat Interduct hierin uitblinkt. Ook de stagebegeleider heeft echt aandacht voor mij en mijn opdracht. Verder viel het mij op dat zelfs de directeuren van de bedrijven oprecht interesse hebben in mijn opdracht en op eigen initiatief af en toe komen kijken hoe het gaat.

Heb je nog tips voor toekomstige stagiaires?

Besteed je tijd goed en geniet ook van het proces gedurende je onderzoek. Met de leuke collega’s bij Interduct lukt dat zeker!

Stage lopen bij Interduct

Wil jij ook stage lopen bij Interduct? Neem dan een kijkje op www.werkenbijinterduct.nl voor onze huidige vacatures. Wie weet ga jij ook zo’n leerzame, leuke en uitdagende stageperiode tegemoet!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact op:

(0) 88 134 30 00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×