Proefwoning 100% GZNDwonen Challenge gerealiseerd

Nadat de Interduct Groep vorig jaar één van de twee finalisten was met de 100% GZNDwonen Challenge van Mitros, hebben wij deze week daadwerkelijk onze modelwoning kunnen bouwen!

Wij als Interduct samen met TNO, BAM Energy Systems, Brink Climate Systems, Renson en 5plus1 (BRITT +1) hebben een idee ontwikkeld genaamd het Aangenaam Binnen Ventilatieconcept. Het concept omvat een ventilatiesysteem met luchtmenging boven de binnendeuren. Bij dit ventilatiesysteem zorgt een ventilatie-unit, met warmteterugwinning (WTW,) voor de toevoer van verse, fijnstof- gefilterde én voorverwarmde buitenlucht in de gang. Omdat er geen rechtstreekse toevoer van koude buitenlucht via de gevel de verblijfsruimten binnenkomt, ervaart de bewoner geen tocht. Vanuit de gang wordt de verse lucht via een kleine mengventilator (boven of naast de deur) verspreidt naar de woon- en slaapkamers.

Voordelen Aangenaam Binnen Concept

De regeling van de mengventilatoren op luchtkwaliteit (CO2-regeling op vertrekniveau), regelt automatisch het ventilatiesysteem en de afzonderlijke mengventilatoren per vertrek. Een effectieve luchtafzuiging in de badkamer, toilet en in de keuken zorgt voor een betere en rechtstreekse afvoer van vocht, geurtjes en kookluchtjes naar buiten. Er wordt automatisch geventileerd als daarom gevraagd wordt. Hierdoor zijn geen acties van de bewoners meer nodig.

Het concept helpt daarmee niet alleen vocht, stankoverlast, tocht en schimmel voorkomen, maar neemt de bewoner ook mee in het gemakkelijke gebruik van het systeem. Op deze manier zijn Mitros en haar bewoners voorzien van een duurzame, energiezuinige, comfortabele en gezonde woning.

Realisatie proefwoning

Met een sterk team hebben wij de proefwoning in maar liefst 6 uur succesvol kunnen bouwen. Ook de buurman was enthousiast na het zien van het de woning en meldde zich al aan om over te gaan huizen. Eén ding is zeker: in onze proefwoning is het altijd aangenaam binnen.

Meer weten over Mitros en de 100% GZNDwonen Challenge? Klik dan hier.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact op:

(0) 88 134 30 00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×