Meer weten? Neem contact met ons op!

WTW kanalen reinigen

Om een duurzaam binnenklimaat te realiseren, zijn steeds meer bedrijfspanden voorzien van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). Dit systeem gebruikt namelijk restwarmte van afgevoerde lucht om het pand te verwarmen.

Voor het reinigen van de WTW luchtkanalen is specialistische kennis vereist. De luchtspecialisten van Interduct beschikken over de juiste kennis en materialen om uw WTW kanalen te reinigen.

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wat is een WTW installatie?

Een WTW installatie zorgt, naast de afvoer van vervuilde binnenlucht, ook voor de toevoer van schone buitenlucht. De warmtewisselaar in de WTW unit zorgt er bovendien voor dat de warmte uit de afgevoerde lucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de schone buitenlucht te verwarmen.

Bij het binnenstromen is de schone lucht al op temperatuur. Hierdoor kan flink op de energiekosten worden bespaard. De WTW kanalen van het systeem zorgen voor het transport van beide luchtstromen.

Waarom WTW kanalen laten reinigen?

Een slecht onderhouden WTW installatie is een broeinest voor schimmels en bacteriën. Vooral in de WTW kanalen kunnen stof en bacteriën ophopen. Wanneer deze luchtkanalen ernstig vervuild zijn, kan lucht niet goed stromen. Uw WTW installatie levert dan vervuilde lucht in plaats van schone frisse lucht.

De slechte luchtkwaliteit in het pand kan de gezondheid van uw werknemers ernstig in gevaar brengen. Wanneer een pand niet goed geventileerd is, kunnen namelijk problemen als hoofdpijn, longaandoeningen en allergieën ontstaan.

Interduct adviseert daarom om regelmatig uw WTW kanalen te reinigen. Het reinigen van de WTW kanalen heeft veel voordelen:

  • Een gezond binnenklimaat
  • Geen muffe geurtjes
  • Minder ziekteverzuim onder werknemers
  • Optimale afzuigcapaciteit
  • Energiebesparing
  • Uw WTW installatie gaat langer mee

Wanneer WTW kanalen reinigen?

Interduct raadt aan om uw WTW kanalen eens per vijf á zes jaar te laten reinigen. Bij een nieuw pand is het verstandig om de installatie vaker te reinigen. Door het bouwstof kunnen de filters en kanalen eerder vervuild raken.

Wij staan voor u klaar!

Het reinigen van WTW kanalen kunt u niet zelf. Hiervoor is speciale apparatuur nodig. Onze ervaren service- en onderhoudsmonteurs zijn zeer bedreven in het reinigen van de WTW kanalen en hebben alle nodige apparatuur tot hun beschikking.

Tijdens onze reinigingsbeurt gaat het vooral om de kanalen die vervuilde lucht afvoeren. De kanalen die schone lucht aanvoeren, hoeven niet te worden schoongemaakt. Deze zullen door ons wel worden onderworpen aan een grondige inspectie.

Daarnaast zorgen wij dat het ventilatiesysteem op de juiste manier wordt afgesteld.

Maak een afspraak

Heeft u een WTW installatie in uw bedrijfspand en wilt u verzekerd zijn van een gezond en comfortabel binnenklimaat? Laat dan uw WTW kanalen reinigen door Interduct.

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Onze specialisten staan voor u klaar!

Bekijk alle diensten

Waarom Interduct?

  • Kracht door samenwerking
  • Merkonafhankelijk
  • Lerende organisatie
  • Alles op het gebied van lucht

Laten we kennis maken:

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak en wij komen vrijblijvend bij u langs. Uiteraard ontvangen wij u, indien gewenst, graag op een van onze locaties.

Neem contact op

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact op:

(0) 88 134 30 00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×