Meer weten? Neem contact met ons op!

Onderhoud ventilatiesysteem woning

Een goed werkend ventilatiesysteem draagt bij aan een gezond leefklimaat in uw woning. Goede ventilatie zorgt er namelijk voor dat de lucht in huis continu ververst wordt. Problemen als gevolg van vocht en vervuilde lucht worden hiermee voorkomen.

Periodiek onderhoud aan het ventilatiesysteem in uw woning is daarom essentieel. De onderhoudsspecialisten van Interduct kunnen u hierbij helpen.

Heeft u een ventilatiesysteem in huis? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom is onderhoud aan het ventilatiesysteem belangrijk?

De lucht in een woning bevat veel vocht en vuil. Wanneer een woning niet goed geventileerd wordt, kan vocht en vervuilde lucht de woning niet verlaten. Op den duur kan dit problemen veroorzaken zoals hoofdpijn, slaap- en concentratieproblemen en zelfs astma of allergieën.

Met een goed werkend ventilatiesysteem in uw woning bent u 24 uur per dag verzekerd van verse lucht. Het systeem voert namelijk vuile lucht af en brengt schone lucht weer naar binnen.

Wanneer een ventilatiesysteem niet goed onderhouden wordt, kan deze na verloop van tijd zijn kracht verliezen of storingen veroorzaken. Een verslechterde luchtkwaliteit en een hoger energieverbruik is dan het gevolg.

Is uw ventilatiesysteem aan onderhoud toe?

Vuile deeltjes die aan de wanden van de luchtkanalen hechten, kunnen op een gegeven moment uw woning weer binnenkomen. Hierdoor ontstaan nare luchtjes en vochtproblemen. Het regelmatig (laten) reinigen van het luchtkanaal in uw woning is dus belangrijk voor een goede ventilatie.

Bovendien kan een vervuild- of verkeerd afgesteld ventilatiesysteem zorgen voor oververhitting en lawaaihinder. Vreemde geurtjes en een ventilatie box die steeds meer lawaai maakt, zijn dus signalen van slechte ventilatie en een teken dat uw ventilatiesysteem aan onderhoud toe is.

Onderhoud door onze specialisten

Onze professionele en ervaren monteurs zijn gespecialiseerd in het onderhoud van ventilatiesystemen in woningen. Of u nu een mechanische ventilatie of een WTW-unit heeft, wij verzorgen voor iedereen een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Met onze moderne apparatuur geven wij uw ventilatiesysteem zo nodig een uitgebreide onderhoudsbeurt. Uw ventilatiesysteem wordt hierbij grondig geïnspecteerd, we reinigen de luchtkanalen en zorgen uiteraard voor een juiste afstelling van het systeem en de ventielen. Waar nodig vervangen wij de filters.

Natuurlijk geven wij u ook graag advies over het juiste gebruik van uw ventilatiesysteem. Service staat bij ons immers voorop.

Meer weten?

Is het ventilatiesysteem in uw woning aan onderhoud toe? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van periodiek onderhoud aan uw ventilatiesysteem?

Neem dan contact met ons op. Wij verzorgen het onderhoud van uw ventilatiesysteem.

Bekijk alle diensten

Waarom Interduct?

  • Kracht door samenwerking
  • Merkonafhankelijk
  • Lerende organisatie
  • Alles op het gebied van lucht

Laten we kennis maken:

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak en wij komen vrijblijvend bij u langs. Uiteraard ontvangen wij u, indien gewenst, graag op een van onze locaties.

Neem contact op

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact op:

(0) 88 134 30 00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×