Meer weten? Neem contact met ons op!

Mechanische ventilatie reinigen

Veel bedrijfspanden, scholen en andere gebouwen zijn voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Het systeem zorgt voor een constante toevoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht. Dit is noodzakelijk om de luchtkwaliteit in een gebouw te waarborgen.

Wij raden u aan om uw mechanische ventilatiesysteem regelmatig te laten reinigen. De professionele servicemonteurs van Interduct hebben ruime ervaring met het reinigen van mechanische ventilatie systemen.

Neemt gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Het belang van regelmatig reinigen

In gebouwen waar meerdere mensen in één ruimte zijn, raakt de lucht snel vervuild. Om een gezond binnenklimaat te creëren moet vervuilde lucht zo snel mogelijk naar buiten. Dit kan weleens lastig zijn, vooral als gebouwen goed geïsoleerd zijn. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat vervuilde lucht afgevoerd kan worden en verse lucht wordt aangevoerd.

Wanneer een ventilatiesysteem niet vaak genoeg gereinigd wordt, verliest het op den duur zijn kracht. Lucht kan dan namelijk niet goed worden getransporteerd.

Hierdoor kunnen ruimtes vochtig blijven waardoor schimmelvorming ontstaat. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van bewoners of medewerkers. Onvoldoende ventilatie kan problemen als hoofdpijn of allergieën veroorzaken.

Het is dus van belang om uw mechanische ventilatie regelmatig te reinigen.

Wanneer moet ik mijn mechanische ventilatie reinigen?

Voor een optimale werking van een mechanisch ventilatiesysteem is periodiek onderhoud en reiniging essentieel. Laat het ventilatiesysteem in elk geval reinigen als er sprake is van:

  • Een muffe geur in het gebouw
  • Een hoge luchtvochtigheid
  • Schimmelvorming
  • Lichamelijke klachten: overmatig hoesten, een allergie of branderige ogen

Ventilatiereiniging door onze specialisten

Tot op zekere hoogte kunt u een ventilatiesysteem zelf reinigen. Zo kunt u de luchtventielen en de filters schoonhouden met een stofzuiger of een schoonmaakdoekje.

Houd er rekening mee dat voor een grondige reiniging of voor het reinigen van een mechanisch ventilatiesysteem specialistische kennis en apparatuur vereist zijn.

De specialisten van Interduct beschikken over de juiste kennis en modernste apparatuur. Wij onderwerpen de mechanische ventilatie aan een uitgebreide inspectie en reinigen de roosters en luchtkanalen.

Daarnaast stellen wij de ventielen af op de juiste luchtsnelheden en vervangen wij onderdelen wanneer dat nodig is. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor een gedegen advies.

Maak een afspraak

Is uw mechanisch ventilatiesysteem aan een onderhoudsbeurt toe en wilt u een afspraak maken? Of wilt u meer informatie over het reinigen van het systeem?

Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord!

Bekijk alle diensten

Waarom Interduct?

  • Kracht door samenwerking
  • Merkonafhankelijk
  • Lerende organisatie
  • Alles op het gebied van lucht

Laten we kennis maken:

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak en wij komen vrijblijvend bij u langs. Uiteraard ontvangen wij u, indien gewenst, graag op een van onze locaties.

Neem contact op

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact op:

(0) 88 134 30 00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×