Meer weten? Neem contact met ons op!

Mechanische ventilatie laten plaatsen

Vrijwel alle nieuwbouwhuizen, scholen en kantoorpanden zijn uitgerust met mechanische ventilatie.

Wilt u mechanische ventilatie laten plaatsen in een woning of bedrijfspand, dan kan Interduct u helpen. Al meer dan 30 jaar zijn wij dé specialist op het gebied van ventilatie.

Wij leveren en installeren alle mogelijke ventilatiesystemen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Waarom een mechanische ventilatie?

Om een gezond binnenklimaat te realiseren, is een goede ventilatie belangrijk. Vochtige en vervuilde lucht moet zo snel mogelijk naar buiten kunnen. In de goed geïsoleerde woningen van tegenwoordig is mechanische ventilatie extra belangrijk.

Door een mechanische ventilatie in een woning of bedrijfspand te plaatsen, kan  vervuilde lucht alsnog afgevoerd worden en wordt verse buitenlucht aangezogen. De afvoerpunten zitten meestal in de badkamer, de keuken en het toilet. De aanzuiging van verse lucht komt via openstaande ramen of roosters, of in het geval van balansventilatie (WTW) via de dakkap.

Vervelende geurtjes, schimmelvorming en gezondheidsproblemen, zoals overmatig hoesten worden door mechanische ventilatie voorkomen.

Soorten mechanische ventilatiesystemen

U kunt kiezen uit een mechanisch ventilatiesysteem dat volledig of gedeeltelijk mechanisch werkt.

De werking heeft vooral betrekking op de luchtafvoer en luchttoevoer. Zo zijn er ventilatiesystemen met een natuurlijke luchttoevoer en een mechanische luchtafvoer. De afvoer van vervuilde binnenlucht wordt dan gecontroleerd met een ventilator.

Daarnaast zijn er ventilatiesystemen met een mechanische luchttoevoer en een mechanische luchtafvoer. Deze systemen werken volledig mechanisch en worden ook wel balansventilatie of een WTW (warmte-terug-win) genoemd. Bij dit systeem wordt de verse buitenlucht voorverwarmd de woning ingeblazen waardoor er minder gestookt hoeft te worden om de temperatuur in de woning constant te houden. Dit heeft als gevolg dat de woning energiezuiniger is.

Welk systeem het beste bij u past hangt af van uw woon- of bedrijfssituatie.

Interduct kan u adviseren bij de aanschaf van een mechanisch ventilatiesysteem.

Mechanische ventilatie laten plaatsen door Interduct

Wanneer u een mechanisch ventilatiesysteem wilt laten plaatsen, kunt u dat het best laten doen door een bedrijf met kennis en ervaring. De montage van een ventilatiesysteem is namelijk de basis voor een goed werkende ventilatie. Wanneer een mechanische ventilatie niet goed geïnstalleerd is, zal dit gevolgen hebben voor de luchtkwaliteit.

De zelfopgeleide monteurs van Interduct hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van verschillende ventilatiesystemen. Met de juiste kennis en apparatuur installeren wij uw mechanische ventilatie conform alle wettelijke vereisten.

Uiteraard kunt u voor onderhoud aan uw ventilatiesysteem of vervanging van mechanische ventilatie ook bij Interduct terecht.

Over Interduct

Interduct is al jaren de ventilatiespecialist voor een duurzaam en comfortabel binnenklimaat. Wij ontwerpen, monteren en onderhouden alle mogelijke ventilatiesystemen voor woningbouw en utiliteit.

Wij zijn merkonafhankelijk en zijn door onze kernwaarden samenwerking, autonomie en ontwikkeling in staat om het belang van onze klant voorop te stellen.

Wij bieden voor elke toepassing een uitgekiende oplossing en dragen met onze diensten bij aan het ontzien van het milieu.

Contact

Bent u op zoek naar een bedrijf dat een mechanisch ventilatiesysteem kan plaatsen in uw woning of bedrijfspand? Dan bent u bij Interduct aan het goede adres.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Ook als u vragen heeft over onze werkwijze staan wij u graag te woord.

Bekijk alle diensten

Waarom Interduct?

  • Kracht door samenwerking
  • Merkonafhankelijk
  • Lerende organisatie
  • Alles op het gebied van lucht

Laten we kennis maken:

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak en wij komen vrijblijvend bij u langs. Uiteraard ontvangen wij u, indien gewenst, graag op een van onze locaties.

Neem contact op

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact op:

(0) 88 134 30 00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×