Meer weten? Neem contact met ons op!

Luchtkanalen reinigen

Goede ventilatie staat of valt met schone luchtkanalen. Zijn de luchtkanalen van uw ventilatiesysteem niet goed schoon, dan wordt vervuilde lucht mogelijk niet goed afgevoerd.

Het gevolg: een ongezond en oncomfortabel binnenklimaat.

Interduct adviseert daarom om de luchtkanalen van uw ventilatiesysteem  regelmatig te laten reinigen. Onze servicemonteurs zijn gespecialiseerd in reiniging en onderhoud van verschillende ventilatiesystemen.

Wilt u verzekerd zijn van een goed geventileerde lucht in uw bedrijfspand? Laat dan de luchtkanalen reinigen door één van onze specialisten.

Wat zijn luchtkanalen?

Om een gezond binnenklimaat te creëren is een goed ventilatiesysteem essentieel. Luchtkanalen zijn een belangrijk onderdeel van het ventilatiesysteem. Ze verplaatsen vervuilde lucht in woningen of bedrijfspanden naar luchtbehandelingskasten of ventilatie-units. Bij een (balans)ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) zorgen de luchtkanalen ook voor de toevoer van schone, verwarmde lucht.

Het belang van schone luchtkanalen

Stof, vocht en schimmels kunnen zich na enige tijd hechten aan de wanden van luchtkanalen. Wanneer luchtkanalen ernstig vervuild raken, kan lucht minder goed stromen. Hierdoor kan de ventilatiecapaciteit sterk afnemen.

Dit gaat ten koste van de luchtkwaliteit. Op lange termijn kan een slechte ventilatie zelfs blijvende gezondheidsklachten opleveren. Het is dus van groot belang om uw luchtkanalen geregeld te reinigen.

De voordelen van schone luchtkanalen op een rijtje:

  • Een gezond binnenklimaat
  • Ziekteverzuim onder werknemers neemt af
  • Het ventilatiesysteem gaat langer mee
  • Het ventilatiesysteem verbruikt minder energie. Hierdoor bespaart u in de kosten

Luchtkanaalreiniging door Interduct

Blijft er veel vocht en stof in uw woning, kantoor of bedrijfspand hangen of heeft u last van schimmelvorming? Dan is het tijd om de luchtkanalen van uw ventilatiesysteem te reinigen.

Interduct is u hierbij graag van dienst. Of u nu een traditionele ventilatie heeft of een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, wij realiseren voor iedereen een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Wij kunnen met onze specialistische kennis en moderne apparatuur alle luchtkanalen uitgebreid reinigen. Afhankelijk van het ventilatiesysteem bepalen we welke reinigingstechniek we gebruiken. Na afloop stellen we uw ventilatiesysteem uiteraard op de juiste manier af.

Indien gewenst, kunt u met ons een onderhoudscontract afsluiten. Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ook voor vervanging kunt u bij ons terecht

Is uw mechanische ventilatie-unit ouder dan 15 jaar? Dan is het misschien tijd om deze te vervangen.

Ook voor het vervangen van mechanische ventilatie kunt u terecht bij Interduct.

Maak een afspraak

Wilt u de luchtkwaliteit in uw kantoor, school of bedrijfspand verbeteren? Laat uw luchtkanalen dan reinigen door Interduct.

Neem gerust contact met ons op. Ook als u vragen heeft over onze werkwijze, staan wij graag voor u klaar.

Bekijk alle diensten

Waarom Interduct?

  • Kracht door samenwerking
  • Merkonafhankelijk
  • Lerende organisatie
  • Alles op het gebied van lucht

Laten we kennis maken:

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak en wij komen vrijblijvend bij u langs. Uiteraard ontvangen wij u, indien gewenst, graag op een van onze locaties.

Neem contact op

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact op:

(0) 88 134 30 00

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×